Традиционните залесителни акции на  територията на район Тракия“ продължават и

...
Традиционните залесителни акции на  територията на район Тракия“ продължават и
Коментари Харесай

Ударно продължава залесяването в „Тракия” и в новия мандат

Традиционните залесителни акции на  територията на регион „ Тракия “ не престават и в новия мандат. Въпреки неприятното време през днешния ден се проведе  доброволна акция за залесяване на декоративни дървета в разнообразни точки на региона. Дръвчетата бяха дарени от  частна компания и Гората БГ. 
Прочетете още
В съботния ден се засадиха 200 броя от типа липа по протежението на ул. „ Цар Симеон “. Началото на мероприятието бе сутринта, като то започва до Центъра по растителна систематична биология и биотехнология. 

В залесяването се включиха кметът на региона Георги Гатев, зам.-кметът Красимир Терзиев, специалистите по екология от региона и чиновници на Оперативна програма " Градини и паркове ", както и представители на донорите. 

Георги Гатев изрече откровена признателност за реализирането на благородната идея в регион “Тракия “, като той засади над 10 броя липи.

„ Залесителните акции в региона ще продължат през целия мандат. Дърветата са белия дроб на един квартал, а към огромните булеварди те обират и замърсяването от колите.  Няма да щадим сили и средства регион „ Тракия ” да става все по-зелен ”, съобщи районният кмет.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР